Gå till innehåll

Region Jämtland Härjedalen

Patientmeny

Här hittar du den patientmeny som är aktuell på sjukhuset just nu.

Den ordinarie menyn innehåller smårätter, huvudrätter, efterrätter och sallad. Rätterna lagas av produktionsköket och erbjuds i en portionsstorlek. De flesta maträtterna är glutenfria och laktosfria.

Produktionsköket lagar även en del konsistensanpassad specialkost som alltid ska finnas tillgänligt på sjukhuset, till exempel timbal- och flytmeny. Specialkosterna beställs och lagas av Kostenhetens dietkök och är beskrivna under Kosttyper.

Handbok för patientmat

Information om de måltider som finns på den ordinarie patientmenyn finns samlade i två handböcker, varav den ena är inriktad på konsistensanpassade måltider.

Mat- och vätskelistor

För att säkerställa att patienter får i sig den näring och vätska som de behöver finns mat- och vätskelistor som fungerar som ett underlag för vårdpersonal. Listorna uppdateras regelbundet.

Dessa listor innehåller dels måltider från den ordinarie patientmenyn men även frukost, mellanmål och annat som kan serveras på en avdelning.