Handlingsplaner
För att omsätta visioner och satsningar till praktisk verkstad används ofta handlingsplaner. I dessa beskrivs aktiviteter och handlingar, ansvar och uppföljning.
Gemensam plan för primärvårdsnivå
Varje län har fått i uppdrag att ta fram en gemensam plan för primärvård. Planen är den plattform som länets kommuner och regionen formulerar och tydliggör gemensamma områden för fortsatt arbete och förutsättningar för samsyn och uppföljning. Planen utgår från den länsgemensamma målbilden.
Här hittar du mer information om gemensam plan för primärvårdsnivå. Länk till annan webbplats.
Dokumenterad överenskommelse, kontinuitet och fasta kontakter
Personcentreringen är en central del i omställningen till Nära vård. Ett personcentrerat arbetssätt bygger på relationer. För att kunna bygga relationer är en god kontinuitet en viktig förutsättning. Kontinuitet i vården kan utgå från en fast läkarkontakt, en fast vårdkontakt eller ett vårdteam med flera olika professioner. Dokumenterad överenskommelse bidrar till att konkretisera och omsätta personcentrering i en praktisk vardag.
e-Hälsa - Väfärdsteknologi
Sveriges nationella vision är att vara bäst i världen på att använda digitaliseringens och e-hälsans möjligheter i syfte att underlätta för människor att uppnå en god och jämlik hälsa och välfärd samt utveckla och stärka egna resurser för ökad självständighet och delaktighet i samhällslivet.
Psykisk hälsa
Handlingsplanen är ett underlag för mål och aktiviteter utifrån överenskommelserna som sluts mellan regeringen och SKR inom område psykisk hälsa. Målgrupperna är barn och unga, vuxna och äldre samt nyanlända och utsatta grupper med psykisk ohälsa.
Suicidprevention
Arbetet med suicidprevention behöver ske genom samverkan mellan många olika aktörer för att på lång sikt nå målet att ingen person ska ta sitt liv. Det kortsiktiga målet är att genom förebyggande insatser och tillgång till tidiga insatser minska
antalet suicidförsök och fullbordade suicid i Jämtlands län.
Suicidpreventiv handlingsplan (RUN/153/2019)